Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΤΟΥΜΠΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ - ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟ 12ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ .



Αναδημοσίευση από το www.alterthess.gr
Παρασκευή 17 Ιούνη 2011
Το πρώην ορφανοτροφείο βρίσκεται στην οδό  Λαμπράκη στο νούμερο 169 και εδώ και τέσσερα χρόνια λειτουργεί ως κατάληψη αναρχικών. Σήμερα  η περιοχή  περικυκλώθηκε από διμοιρίες αστυνομικών και άνδρες της ομάδας Ζ και Δ οι οποίοι είχαν αποκλείσει  την είσοδο και το δρόμο. Στην κατάληψη μπήκε και ο εισαγγελέας ο οποίος έδωσε και την εντολή για τον έλεγχο μετά από αδιευκρίνιστης προελεύσεως και περιεχομένου πληροφορίες. Αλληλέγγυος κόσμος  μαζεύτηκε αμέσως στο χώρο ενώ παρέμεινε για περισσότερες από τρεις ώρες έξω από την κατάληψη και φωνάζε συνθήματα.
 Η αστυνομία προσήγαγε τα πέντε άτομα που βρισκόντουσαν στην κατάληψη και οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΘ για να περάσουν αύριο εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.


Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών όταν άνδρας της διμοιρίας των ΜΑΤ με εθνικιστικά σύμβολα στην τσάντα του έκανε σεξιστικά σχόλια και χειρονομίες σε αλληλέγγυα ενώ όταν εκείνη αντέδρασε λεκτικά, τη χτύπησε με κλωτσιά.
 Αμέσως μετά επικράτησε πανικός αφού η διμοιρία των ΜΑΤ άρχισε να κηνυγά και να χτυπά τους συγκεντρωμένους με την ταυτόχρονη χρήση χημικών.  Η ένταση τελείωσε όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας έφυγαν και οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στο χώρο της κατάληψης.
 Οι άνδρες των ΜΑΤ εν τέλει κατάφεραν να τραυματίσουν δύο άτομα όπου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και να αναστατώσουν μια γειτονιά. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής φώναζαν κατά των ανδρών των ΜΑΤ λέγοντας χαρακτηριστικά πως η κατάληψη υπήρχε τόσα χρόνια και δεν είχε δημιουργηθεί ποτέ κανένα προβλημα.

Συγκεκριμένα κάτοικος της περιοχής φώναζε "Πάντα οι μπάτσοι δημιουργούν το πρόβλημα. Γέμισε η γειτονιά μας καπνούς. Τα παιδιά καθαρισαν το χώρο και μένανε εκεί τόσα χρόνια! Τι σας ενοχλούν; Αν θέλετε να εκκενώσετε κάτι, να εκκενώσετε τη Βουλή."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου