Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ!! - ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΝΕ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !!

 
Ψήφισμα λαικής συνέλευσης Λευκού Πύργου Σάββατο 18/06

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, μετανάστες την Τετάρτη 15/06 βουλιάξαμε το Σύνταγμα, το κέντρο της Θεσσαλονίκης και δεκάδες πλατείες σε όλη τη χώρα. Χιλιάδες απεργοί ένωσαν τη φωνή τους διατρανώνοντας οτι δε θα αποφασίζουν πια για εμάς χωρίς εμάς, οτι το μεσοπρόθεσμο δε θα περάσει.
Παράλληλα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις δημαρχείων και κτιρίων περιφερειών. Είναι ένα παράδειγμα δράσης, μία πρωτοβουλία που πρέπει να εξαπλωθεί παντού.
Η σιδερόφρακτη βουλή, η αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και οι βουλευτές που κατάφεραν να μπουν στη βουλή μόνο με τη συνοδεία των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέδειξαν ότι έχει χαθεί και το τελευταίο ίχνος κοινωνικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης.
Οι δολοφονικές αστυνομικές επιθέσεις, η ωμή κρατική βία και οι προβοκατόρικες ενέργειες δεν λύγισαν χιλιάδες διαδηλωτές που παρέμειναν στο Σύνταγμα εν μέσω χημικών δακρυγόνων.
Οι πολίτες όλης της Ελλάδας με την αποφασιστικότητα τους έγραψαν ιστορία. Είναι η πρώτη φορά μετά τα Ιουλιανά που ο λαός οδηγεί στην κατάρρευση μια κυβέρνηση. Είναι αυτονόητο ότι θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με οποιοδήποτε προσωπείο, όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ μνημόνια, τρόικα, ΕΕ κυβερνήσεις, τράπεζες και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται.
Ούτε ο ανασχηματισμός ούτε οποιαδήποτε μορφή οικουμενικής κυβέρνησης που θα συνεχίσει στο δρόμο του μνημονίου και της τρόικας δεν προκειται να μας διώξει απο τους δρόμους. Το μεσοπρόθεσμο δε θα ψηφιστεί, όποιον και να έχουμε απέναντι μας. Οι ελιγμοί του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης δε μας ξεγελούν. Δεν διαπραγματευόμαστε και δεν επαναδιαπραγματευόμαστε. Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο μνημόνιο και στο μεσοπρόθεσμο.
Την Τρίτη 21/06 ημέρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καλούμε όλους τους πόλιτες να πλημμυρίσουμε την πλατεία του Λευκού Πύργου και να διαδηλώσουμε στους δρόμους της πόλης με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης. Όλοι στους δρόμους για να τους ανατρέψουμε.
Καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες. Όπως και στην πλατεία του Λευκού Πύργου, έτσι να μεταφέρουμε την πραγματική δημοκρατία και στον χώρο της δουλειάς μας. Να συζητήσουμε με όλους τους συναδέλφους μας και συλλογικά να αποφασίσουμε τη καθολική συμμετοχή μας στην επόμενη απεργία.
Κάθε μέρα στην πλατεία Λευκού Πύργου, κάθε βράδυ στη συνέλευση.
Αλληλεγγύη στους τραυματίες και στους συλληφθέντες την ημέρα της απεργίας για τους οποίους ζητάμε την άμεση απελευθέρωση.
Καλούμε όλο το λαό τις ημέρες ψήφισης του μεσοπρόθεσμου να συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία και να κατακλύσουμε όλες τις πλατείες και τους δρόμους της χώρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου