Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



«… ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ   Η  ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ…»
   Εδώ και ένα χρόνο ύπαρξης και δράσης η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας,    χρησιμοποιεί το αμφιθέατρο του Πολιτιστικού  Κέντρου Τούμπας για τις εκδηλώσεις της  (ενημερωτικές συζητήσεις, συνελεύσεις, προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, κ.α.)   προς τους πολίτες της Τούμπας και της ευρύτερης περιοχής, χωρίς να καταβάλει κανένα ποσό στον Δήμο και χωρίς να εισπράττει κανένα αντίτιμο από τους κατοίκους.
Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι το Κέντρο Πολιτισμού της Τούμπας είναι ένα από τα Δημόσια κτίρια που ανήκουν στους δημότες του μιας και έγιναν με λεφτά δικά μας και με τον τρόπο αυτό αξιοποιείται από μια κίνηση πολιτών στο έπακρο  για το σκοπό που εξυπηρετείται και  οικοδομήθηκε… 
Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας είναι  μια   συλλογικότητα που δημιουργήθηκε από την ανάγκη των ανθρώπων  της εποχής μας να «κοινωνήσει» με τους γύρω τους   και έχει  κύριο σκοπό να  ενισχύσει την  πληροφόρηση-ενημέρωση,  να ενδυναμώσει την κοινωνική  αλληλεγγύη και να προάγει τον πολιτισμό  τόσο των ανθρώπων της γειτονιάς όσο και της περιοχής γενικότερα, αφού η συνεργασία μας έχει ανοιχτεί και σε ευρύτερες περιοχές εκτός Τούμπας.  Και σαν συλλογικότητα η οικονομική υποστήριξη και  ενίσχυση της πρωτοβουλίας επιτυγχάνεται από τους συμμετέχοντες με ότι  μπορεί να προσφέρει ο καθένας στους «χαλεπούς»  καιρούς που ζούμε. Μέχρι τώρα όλα καλά…
Στις 8-6-11 και ενώ είχαμε προγραμματίσει μια  εκδήλωση-συζήτηση  στο Κέντρο Πολιτισμού, τα πράγματα άλλαξαν. Η  νέα Δημοτική αρχή αποφάσισε από τις 9-5-11 να  εντάξει το Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας στη Δ/νση Πολιτισμού του Δήμου Θεσ/κης και να ζητήσει   στο εξής  από την Πρωτοβουλία μας ενοίκιο 100 ευρώ τις καθημερινές και τα Σαβ/κα 150 ευρώ. Θα το δεχτούμε;
 Εμείς οι  πολίτες και δημότες αυτής της πόλης που κάποιοι στήριξαν την νέα δημοτική αρχή, εμείς οι   δημότες  που  θεωρούμε ότι τα δημόσια κτίρια  ανήκουν στους δημότες τους,  ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να καταβάλουμε οποιαδήποτε εκμίσθωση στον Δήμο, ειδικά τώρα στην την εποχή του Μνημονίου,  που οι μισθοί μας περικόπτονται μέρα με τη μέρα, ειδικά αυτήν την εποχή που μας χρωστάνε  και δεν χρωστάμε, ειδικά αυτήν την εποχή που δεν ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ… και  που το χρέος είναι δικό τους κι όχι δικό μας…
Και για να μην ξεχνιόμαστε ας θυμηθούμε τι έλεγε προεκλογικά η ανάλογη Πρωτοβουλία του κου Μπουτάρη.  Τον  παραπέμπουμε στο πρόγραμμα για τον πολιτισμό που δυστυχώς ξέχασε νωρίς…: 

«Πολιτισμός ως κουλτούρα ζωής και συμπεριφοράς»
«Πολιτισμός» δεν είναι μόνο η ενασχόληση με την τέχνη. Είναι και η κουλτούρα, οι αξίες, η καθημερινή ζωή και συμπεριφορά, η σχέση του πολίτη με τον άλλο και με τον χώρο.
Η δημοτική αρχή, στο μέτρο που της αναλογεί, οφείλει να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε:
Nα ενδυναμωθεί η κοινωνική αλληλεγγύη που πλήττεται επικίνδυνα από την οικονομική κρίση, από το χωρίς όρια κυνήγι της ατομικής εξασφάλισης, από την καθημερινή τριβή των πολιτών σε μια πόλη που γίνεται όλο και πιο αβίωτη.
Nα ενισχυθεί η επαφή της πόλης με τη θάλασσα και να πολλαπλασιαστούν οι δημόσιοι χώροι «ανάσας», συνάντησης, χαλάρωσης. Το Thessaloniki Urban Festival 2010, που συνδιοργάνωσαν το καλοκαίρι η Πρωτοβουλία με ένα πλήθος δημιουργικών και ακτιβιστικών συλλογικοτήτων της πόλης, αλλά και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών ανέδειξαν το θέμα και πρότειναν λύσεις.
Nα κάνουμε τη Θεσσαλονίκη μια ανοιχτή, ανθρώπινη και πολυπολιτισμική πόλη.

και ρωτάμε Πως θα γίνει αυτό; Με ενοίκια και πληρωμές από τους δημότες του;

  Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ δεσμεύεται το επόμενο διάστημα να κινηθεί, μαζί και με άλλες συλλογικότητες της πόλης, στην κατεύθυνση της αναίρεσης αυτής της απόφασης.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου