Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΣΟΒΑΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΣΕ 15ΧΡΟΝΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ
ΤΩΝ "ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"


Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΗ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ Η ΑΣΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥ ΟΑΣΘ
ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ :

Δεν καταλαβαίνω γιατί σ' αυτό τον τόπο πρέπει να δεκεδικούμε τα αυτονόητα. Στο όνομα ποιού νόμου  ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι λεπτομέρεια; Ποιος οριοθετεί τα δικαιώματα των ελεγκτών του ΟΑΣΘ; Αλήθεια με ποιά προσόντα κρίθηκαν κατάλληλοι να "περιφρουρούν" τα συμφέροντα του εργοδότη τους και ποια εκπαίδευση και ποιες οδηγίες έχουν από τους ανωτέρους τους;
    7 Ιουνίου 6.20 το απόγευμα. Η  δεκαπεντάχρονη κόρη μου με δύο συμμαθήτριές της ανεβαίνουν στο λεωφορείο 16  από την στάση Αγ.Δημητρίου. Ακυρώνουν τα εισιτήριά τους και δύο στάσεις μετά ανεβαίνει ο  ελεγκτής και κάνει το γνωστό έλεγχο. Φρίττοντας ανακαλύπτει ότι η μια κοπέλα είχε ακυρώσει παλιό εισιτήριο,από αυτά που έχουν αποσυρθεί. Ζήτησε τα στοιχεία της κοπέλας για να της κόψει πρόστιμο. Εκείνη άρχισε να τρέμει. Τότε προσφέρθηκε η κόρη μου να της δώσει ένα άλλο εισιτήριο  το οποίο  ακύρωσε η τρίτη της παρέας, αφού ο εν λόγω κύριος εξήγησε ότι το προηγούμενο εισιτήριο ήταν άκυρο.Αμέσως ο ελεγκτής εξερράγη, άρχισε να λέει ότι τον κοροϊδεύουν και έδωσε εντολή στον οδηγό να καλέσει την αστυνομία. Απείλησε  μάλιστα ότι θα έκοβε πρόστιμο  και στην άλλη κοπέλα. Εκείνη τη στιγμή η "παραβάτρια" έπαθε κρίση (κλάμα, δύσπνοια και κραυγές). Ο ελεγκτής συνέχισε στο ίδιο ύφος να ζητάει τα στοιχεία και απευθυνθηκε στον οδηγο ζητωντας του να καλέσει την αστυνομία.
 
 Παρολα αυτά ο οδηγός δεν ειδοποίησε την αστυνομία αλλά πρότεινε να καλέσουν ασθενοφόρο (πράγμα που δείχνει ότι αντιλήφθηκε το πρόβλημα). Κι ενώ συμβαίνουν αυτά φτάνουν στη στάση στην οποία έπρεπε να κατεβούν και του το λένε. Αγνοώντας τες συνέχισε να γράφει τα στοιχεία για το πρόστιμο, ενώ η κοπέλα πλέον ήταν σε άσχημη  κατάσταση. Εφτασαν στο τέρμα, έφυγαν οι επιβάτες, άναψε τσιγάρο και μουρμούριζε. Οταν κατάφερε η κοπέλα να κατεβεί, ο οδηγός κάλεσε σε βοήθεια και άλλους οδηγούς και της πρόσφερε νερό. Μετά από λίγο,  ο οδηγός επέτρεψε στα κορίτσια να φύγουν.
Σημειώνω ότι στο σημείο αυτό (τέρμα διαδρομής)  τα παιδιά βρέθηκαν  για πρώτη φορά. ΄Αλλωστε και  τη συγκεκριμένη διαδρομή την έκαναν για δεύτερη φορά,  προκειμένου να συναντήσουν μια συμμαθήτριά τους. Γενικά, επειδή μένουν στο κέντρο δεν χρησιμοποιούν τακτικά λεωφορείο. (ΕΥΤΥΧΩΣ!)    Μετά από πολλή ώρα έφτασαν στον προορισμό τους περπατώντας.
Σήμερα το πρωί 8/6/11 τηλεφώνησα στα γραφεία του ΟΑΣΘ, στην υπηρεσία παραπόνων, θεωρώντας ότι έπρεπε τουλάχιστον να ενημερώσω για το συμβάν, τονίζονταςτους,  ότι το πρόστιμο στην προκειμένη περίπτωση ήταν το λιγότερο. Με παρέπεμψαν στον προϊστάμενο των ελεγκτών κ. Χατζηβαλάση ο οποίος μου είπε  ότι η παραβατική συμπεριφορά των παιδιών πρέπει να τιμωρείται, ο ελεγκτής έχει α priori δίκιο γιατί εφαρμόζει το νόμο, ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να να ερευνήσει το θέμα ούτε βέβαια και να επιπλήξει κανένα, ... εκτός από μένα που είμαι υπερπροστατευτική, δεν φρόντισα να μάθω στο παιδί μου να πληρώνει εισιτήριο, να μην είναι παραβατικό και επίσης, να φροντίσω να  του μάθω ότι αυτός είναι ο κόσμος μας. Και  φροντιστήριο λοιπόν από τον ΟΑΣΘ και  έναν υποδειγματικό και υπερήφανο γονιό (όπως ο ίδιος δήλωσε).
Επομένως, το συμπέρασμα είναι ότι η συμπεριφορά του ελεγκτή δεν είναι μεμονωμένο συμβάν αλλά  συντάσσεται  με τη γενικότερη πολιτική του ΟΑΣΘ.Για αυτό το λόγο, αποφάσισα να εκθέσω το περιστατικό στους συμπολίτες μου, με την επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου. 

Αθηνά
Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση σας οποιαδηποτε στιγμή.


ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ "ΑΔΡΑΝΕΙ" . ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου