Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 23-2

  ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ





ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χιλιάδες εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες, νέοι και αρκετοί μετανάστες συμμετείχαν στις δυο απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη μπροστά στο Εργατικό Κέντρο και η άλλη στο Άγαλμα του Βενιζέλου από το ΠΑΜΕ. Η Πρωτοβουλία Συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, οργάνωσε μαζική προσυγκέντρωση στην Καμάρα και με πορεία κατευθύνθηκε στο Εργατικό Κέντρο.


Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα με χημικά και βόμβες κρότου στο μέσον της διαδήλωσης στην Τσιμισκή στο ύψος περίπου της Παύλου Μελά με σκοπό να διαλύσουν την πορεία, πράγμα που δεν κατάφεραν μιας και αντιμετώπισαν την αποφασιστική στάση των διαδηλωτών που πέτυχαν να ενώσουν την διαδήλωση και να συνεχίσουν μέχρι το παλιό Υπουργείο-Διοικητήριο. Σε μια νέα επίθεση των ΜΑΤ στην παλιά ρωμαϊκή αγορά συνελήφθηκε ένας διαδηλωτής. Ακολυθησε διαδήλωση στην Αστυνομική Διεύθυνση για να αφεθεί ελέυθερος ο διαδηλωτής.

ΑΘΗΝΑ
Μαζικότατες ήταν και οι σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα. Χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι και μετανάστες διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στη πολιτική του μνημονίου. Το μπλόκ των διαδηλωτών που ξεκίνησαν από το Μουσείο ήταν εμφανώς το μεγαλύτερο. Την πορεία την ξεκίνησε το ΠΑΜΕ από την Ομόνοια, ακολούθησε η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ μέσω Γ' Σεπτεμβρίου και μετά οι του Μουσείου. Ο κόσμος πάντως ήταν τόσος ώστε οι τρεις ξεχωριστές πορείες να γίνουν μια.


Μόλις πέρασαν και οι τελευταίοι της ΓΣΕΕ, που τα μάζεψαν άρων άρων στο Σύνταγμα, άρχισε ο ...πόλεμος!

Η κυβέρνηση έδωσε ξεκάθαρα εντολή διάλυσης της πορείας. Οι επιθέσεις ήταν συνεχείς με ότι χημικό μπορεί να φανταστεί κανείς. Αρκετός κόσμος αναγκάστηκε να φύγει από τη πορεία στα γύρω στενά του Συντάγματος και της Πανεπιστημίου, παρ' όλα αυτά όμως πολλοί επέστρεψαν σε αυτή και η πορεία χάρη στην αποφασιστικότητα κάποιων μπλοκ συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε στην Ομόνοια. Στο Σύνταγμα και σε όλη σχεδόν τη διαδρομή μέχρι τα Προπύλαια οι ρίψεις κάθε είδους βομβών και βομβιδίων ήταν συνεχείς.


Είναι ξεκάθαρο ότι οι κυβερνώντες φοβούνται κάθε κίνηση αντίστασης του λαού και έχουν βαλθεί να τον τρομοκρατήσουν με κάθε μέσο. Από την άλλη όμως είναι επίσης ξεκάθαρο ότι όλο και περισσότερα κομάτια του λαού είναι αποφασισμένα να μην κάνουν πίσω!
 
οι ανταποκρίσεις είναι παρμένες απο το διαδίκτυο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου