Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μια Πολη πνιγμένη στα σκουπίδια


απο το blog της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΟΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΠΟΧΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!
Η Θεσσαλονίκη είναι πνιγμένη στα σκουπίδια εδώ και μήνες με περισσότερα από 1000 τόνους σκουπιδιών στους δρόμους. Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης πληρώνουν φόρους, αβάστακτα δημοτικά τέλη και είναι υποχρεωμένοι να ζουν δίπλα στα βουνά σκουπιδιών. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και των Διοικήσεων του Δήμου, που κατάφεραν, από στόλο 73 απορριμματοφόρων να κυκλοφορούν μόνο 8 και από τους 12 τράκτορες, που μεταφέρουν κοντέινερ από τον σταθμό μεταφόρτωσης στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, να κυκλοφορεί μόνο 1. Παλιά μηχανήματα που οι επισκευές τους στοιχίζουν ετησίως στον δήμο 2 εκατομμύρια ευρώ! Να μην υπάρχουν αυταπάτες! Αυτή η πολιτική θα συνεχισθεί, γιατί αυτό επιβάλλουν το μνημόνιο και η τρόικα.
Σιγή ιχθύος τηρούν τα ΜΜΕ, που όταν υπάρχει απεργία εργαζομένων στους ΟΤΑ, αρχίζουν από την πρώτη μέρα να σκούζουν για τους ανεύθυνους εργαζόμενους που απεργούν και δημιουργούν εστίες μόλυνσης στους δρόμους και θυμούνται ακόμη και την πανούκλα! Οι δε υγειονομικές υπηρεσίες, στις απεργίες διαπιστώνουν κίνδυνο για την δημόσια υγεία από την δεύτερη τρίτη μέρα!
Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Μπουτάρης, κάλεσε σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπου συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος, ο συνταγματάρχης, οι εργολήπτες δημοσίων έργων και αποφάσισαν, ο καθαρισμός της πόλης να γίνει από τον στρατό. Ο Βενιζέλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας, έδωσε αμέσως την έγκριση. Ήδη από την Πέμπτη 19 Γενάρη τα στρατιωτικά οχήματα του Γ' Σώματος Στρατού με χειριστές στρατιωτικούς και εργάτες τους υπαλλήλους της ανακύκλωσης και καθαριότητας μαζεύουν τα  σκουπίδια.
Τι σημαίνει η χρησιμοποίηση του στρατού αυτή περίοδο;
  • Στην περίοδο της πιο άγριας και βάρβαρης επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, το σύστημα φοβάται την μετατροπή της οργής σε ξεσηκωμό, σε συνειδητοποίηση της δύναμης, φοβάται τις εκρήξεις και ετοιμάζει τον μηχανισμό καταστολής. Εκπαιδεύει ειδικές δυνάμεις στο Μεγάλο Πεύκο στην ρίψη χημικών και δακρυγόνων, σε μάχες σώμα με σώμα για το χτύπημα διαδηλώσεων. Πραγματοποιεί ασκήσεις σαν αυτή στον Ασκό Θεσσαλονίκης όπου οι στρατιωτικές δυνάμεις καταδιώκουν διαδηλωτές που κρατούσαν πανό με το σύνθημα “EU go home”. Συμμετέχει η ελληνική δύναμη Κοσσυφοπεδίου σε μεγάλη άσκηση καταστολής διαδηλωτών («ταραξιών»!) που πραγματοποιήθηκε στο Νόβο Σόλο κοντά στην πόλη Μιτρόβιτσα, στα πλαίσια της προετοιμασίας του στρατού για αποστολές και ρόλους κατασταλτικής δύναμης, σύμφωνα με τα ιμπεριαλιστικά δόγματα. Ακόμη στρατιωτική δύναμη μελών κρατών της ΕΕ, το σώμα EUROGENDFOR, που εδρεύει στην Ιταλία, θα επεμβαίνει σε αναταραχές, ανταρσίες και πολιτικές διαδηλώσεις, σε χώρες της ΕΕ. Είναι σύμπτωση ότι χρησιμοποιήθηκε ο στρατός για την αποκομιδή σκουπιδιών στη Νάπολη το Δεκέμβρη; Και όταν ο νεολαίος πάει στο στρατό για τη θητεία του, εκπαιδεύεται σαν μηχανισμός καταστολής, απέναντι στον εχθρό λαό, στα πλαίσια των διάφορων  αντιτρομοκρατικών νόμων και τα δόγματα του ΝΑΤΟ. Είναι ένας τρόπος να συνηθίζουμε την παρουσία του στρατού στην καθημερινότητα.
·         Συμβάλλει και διευκολύνει την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των ΟΤΑ, με πρώτη αυτή της καθαριότητας. Εκεί ανάγεται και η συμμετοχή των εργοληπτών στην σύσκεψη. Αν θυμηθούμε και τις δηλώσεις του Μπουτάρη λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, είπε ότι θα φέρει ιδιώτες για να καθαρίσει την πόλη, την χρησιμοποίηση ιδιωτικής εταιρείας πριν λίγους μήνες από τον Παπαγεωργόπουλο, πάλι με την ίδια δικαιολογία, καταλαβαίνουμε όλοι ότι τίποτε δεν γίνεται λόγω του επείγοντος και της φροντίδας για τον δημότη. Σε μια περίοδο που επιταχύνονται οι ρυθμοί ιδιωτικοποιήσεων, ο Καλλικράτης εφαρμόζεται και οι ιδιωτικοποιήσεις στους δήμους σχεδιάζονται, γίνεται φανερό που το πάνε διοίκηση του δήμου και κυβέρνηση. Εξ άλλου οι ιδιώτες που θα «βοηθήσουν» σίγουρα είναι εργολάβοι καθαριότητας στους δήμους που δεν είχαν υπηρεσία καθαριότητας. 
  • Από πότε ο φαντάρος που πάει να υπηρετήσει την θητεία του πρέπει να δουλέψει στην πιο ανθυγιεινή δουλειά,  για να καλυφθούν οι ανάγκες που με τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές τους δημιούργησαν. Το ίδιο εύκολα θα βγάλουν τον στρατό σαν απεργοσπαστικό μηχανισμό, όταν θα απεργούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Δεν σβήνουν από το μυαλό μας οι μνήμες από το 1987, όταν στην πολυήμερη απεργία των εργαζόμενων των ΟΤΑ, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, έβγαλαν τον στρατό σε ρόλο απεργοσπαστικού μηχανισμού, αλλά  οι απεργοί με πολλούς αλληλέγγυους κατέβαζαν τα σκουπίδια από τα στρατιωτικά αυτοκίνητα. Αυτή η απεργία νίκησε. Μονιμοποιήθηκαν όλοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις!
Αφού δεν γίνεται αλλιώς η λύση είναι η ο στρατός η οι ιδιώτες. Έτσι σκέφτονται και αντιμετωπίζουν το ζήτημα κυβέρνηση και διοίκηση του δήμου. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε έτσι απλά ότι σκέφτηκαν την υγεία μας, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος να μαζευτούν τα σκουπίδια. Δεν πρέπει με τέτοιους ωμούς εκβιασμούς να νομιμοποιούνται οι πιο αντιλαϊκές πολιτικές!
Είναι δικαίωμά μας να ζούμε σε μια πόλη καθαρή!
Είναι δικαίωμα των εργαζόμενων να δουλεύουν σε ασφαλή αυτοκίνητα, με όλα τα μέσα για την προστασία της υγείας τους, πληρωμένοι και ασφαλισμένοι σύμφωνα με την συλλογική σύμβαση!
ΤΑΣΟΥΛΑ ΓΚΕΝΙΔΟΥ Μέλος ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων  ν. Θεσσαλονίκης
http://img.protothema.gr/4E4FC052312F6371EFE920AECDF73F95.jpg
http://www.voria.gr/voriaphotos/skoupidia68_500x400.jpg

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου