Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
στον αγώνα των εργαζόμενων στα μαζικά μέσα μεταφοράς


Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες της Αττικής συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους.
Συνεχίζουν να αντιστέκονται στα μέτρα της κυβέρνησης, που οδηγούν τις δημόσιες συγκοινωνίες σε εκποίηση και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

Τα σχέδια της κυβέρνησης, που επιδιώκουν τη διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών και την ιδιωτικοποίηση τους και την  εξαθλίωση των εργαζόμενων ( με διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μειώσεις μισθών, απολύσεις και μετατάξεις) συνοδεύονται από την προσπάθεια μετακύλησης του κόστους στις πλάτες του λαού μέσα από τις υπέρογκες αυξήσεις των εισιτηρίων.

Αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται και στην πόλη μας με την ανακοίνωση αυξήσεων στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών και γι αυτό έχουμε ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις για να ματαιώσουμε το χαράτσι κυβέρνησης- ΟΑΣΘ.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους αγώνες των εργαζόμενων στις δημόσιες συγκοινωνίες της Αττικής, όχι μόνο γιατί το δίκιο είναι με τους εργαζόμενους και το λαό, αλλά γιατί με τον αγώνα μας που είναι κοινός υπερασπιζόμαστε τον κοινωνικό χαρακτήρα των δημόσιων συγκοινωνιών.


ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Επιβάτες Θεσσαλονίκης ενάντια στην αύξηση των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ

  Επιτροπές Ακρίβεια–στοπ Θεσσαλονίκης, Πρωτοβουλία κατοίκων Τούμπας, Πρωτοβουλία Αγώνα δυτικών συνοικιών, Πρωτοβουλία κατοίκων Ωραιοκάστρου, Free Bus, Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, Σύλλογοι δασκάλων Θεσσαλονίκης, το σωματείο μισθωτών τεχνικών Μακεδονίας, μέλη των Δ.Σ της Β΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, η δημοτική παράταξη “Ανοιχτή πόλη”, η δημοτική παράταξη των οικολόγων και η δημοτική παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δήμο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 12 Γενάρη 2011

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου