Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

       ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΟΑΣΘ
Δεν προλαβαίνουμε να συνέλθουμε από την προηγούμενη αύξηση και στη γωνία εμφανίζεται η επόμενη. Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ μας κάνουνε από τώρα τα δωράκια τους για τον νέο χρόνο. Ε ! δεν γίνεται και να μας αφήσουν έτσι.
Αυξήσεις σε ηλεκτρικό, ύδρευση, εισιτήρια Ο.Σ.Ε., Φ.Π.Α., είδη πρώτης ανάγκης και ποιος ξέρει τι ακολουθεί, έρχονται να προστεθούν στον υπέρβαρο από αυξήσεις χρόνο που μας αφήνει .   
Με τις πρώτες μέρες του χρόνου μας έρχεται πρώτη η  νέα αύξηση των εισιτηρίων του Ο.Α.Σ.Θ. κατά 30% και βάλε (Μόλις λίγο κάτω από τις αυξήσεις που υποσχέθηκε ότι θα δώσει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους !!!! )
Αύξηση στα εισιτήρια τα οποία είχαν ήδη αυξηθεί το Μάιο κατά 20%. (Από 50 λεπτά αυξήθηκαν σε 60 λεπτά). Δηλαδή από το Μάιο τα εισιτήρια αυξάνονται συνολικά κατά 60 %.
Επιπλέον καταργείται και η δυνατότητα πολλαπλών διαδρομών με αποτέλεσμα ουσιαστικά  η αύξηση να αγγίζει το 300 % .
Ε !!! ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ. Αυτές οι αυξήσεις δεν πρέπει να περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες πρέπει είναι κοινωνική παροχή. Πρέπει να εξυπηρετούν τους πολίτες  στις μετακινήσεις τους. Αυτός πρέπει να είναι και ο λόγος ύπαρξής τους. Κι όχι να είναι κερδοσκοπική επιχείρηση σε βάρος του λάου.
Χρόνια τώρα το κράτος επιδοτεί παχυλά με εκατομμύρια ευρώ τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Λεφτά που καταλήγουν στις τσέπες των μεγαλομετόχων του ΟΑΣΘ. Μιλάμε λοιπόν για έναν ΟΑΣΘ που εμφανίζει κέρδη 16.000.000 ευρώ!!!  Το κράτος αντί να προστατεύει  τους πολίτες από τη βουλιμιά των ανεξέλεγκτων και αδηφάγων ιδιωτών σπεύδει να τους δώσει κι άλλα κέρδη είτε με φοροαπαλλαγές φόρων –εισφορών είτε με αυξήσεις των τιμολογίων τους .        
Δεν είναι δυνατόν να παροτρύνεται ο πολίτης να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς για λόγους κυκλοφοριακούς και περιβαλλοντικούς και αυτό να είναι μη πραγματοποιήσιμο λόγω του δυσβάστακτου κόστους χρήσης αυτών .
Η συνειδητή αποδόμηση του κοινωνικών κατακτήσεων από την κυβέρνηση οδηγεί στην ραγδαία εξάπλωση της φτώχιας .
Πρέπει πλέον να αντισταθούμε στα κυνικά τους σχέδια τα οποία όπως μας λένε υιοθετούνται “για το καλό του λαού” αλλά χωρίς το λαό και ενάντια του.
Αυτή η αύξηση δεν πρέπει να περάσει. Από εμάς εξαρτάται.
ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι
        Η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή
                    Του σκλάβου που του μέλει να χαθεί ………



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου