Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ "Επιβατών Θεσσαλονίκης" ΣΤΗΝ 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ "Επιβατών Θεσσαλονίκης" (30-40 άτομα) ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ.


ετσι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εκδοσει ψηφισμα ζητωντας να μην γίνει καμιά αυξηση στα εισιτήρια και να μην καταργηθει το καθεστως μετεπιβίβασης όπως ισχύει σήμερα.


ΔΕΝ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ.


ΑΠΛΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΦΑΝΕΡΟ, ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΠΑΛΗ ΜΑΣ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ, ΤΟΣΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ!!


Δελτίο τύπου "Επιβατών Θεσσαλονίκης" 17/1

Οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», σημείωσαν ήδη την πρώτη τους επιτυχία. Πραγματοποιώντας την σχεδιασμένη παρέμβασή τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να αποσπάσουν την ομόφωνη εναντίωση του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξαγγελία της κυβέρνησης για αύξηση της τιμής του εισιτηρίου του ΟΑΣΘ.

Το μέτωπο εναντίωσης στην εξαγγελία της κυβέρνησης διευρύνεται και σε φορείς που η ίδια υποστηρίζει. Καλά θα κάνει να υπολογίσει την αγανάκτηση των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Δεν σταματάμε μέχρι να πραγματοποιηθούν οι στόχοι μας, να πάρει η κυβέρνηση πίσω την αύξηση-χαράτσι. Καλούμε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στην μεγάλη διαδήλωση της 29ης Ιανουαρίου, 11:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Επόμενες δράσεις είναι :

Α. Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο του υφυπουργού μεταφορών Σπ. Βούγια που υπέγραψε το νέο χαράτσι, θέλοντας να αναδείξουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης. Το ραντεβού είναι την Παρασκευή 21/1, 18:00 Τσιμισκή με Ικτίνου.

Β. Επαναλαμβάνουμε την καθιερωμένη πλέον δράση των Επιβατών Θεσσαλονίκης με "καταλήψεις" λεωφορείων στα οποία κανείς δεν πληρώνει εισιτήριο. Σάββατο 22/1, 11:30 στο Αγ. Βενιζέλου.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας των «Επιβατών Θεσσαλονίκης» με τον πρόεδρο και μέλη του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες κοινών δράσεων.

Σας επισυνάπτουμε επιστολή προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Μεταφορών, κ. Σπ. Βούγια, η οποία θα επιδοθεί στο πολιτικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη, στην οποία οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» ζητούν συνάντηση μαζί του, την Παρασκευή κατά την παράσταση διαμαρτυρίας.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου