Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΗΜΑ

Θεσσαλονίκη
Αντιδράσεις πολιτών για τα ακριβά εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010  [ 22:11 ]
  
Με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις, που αναμένεται να κλιμακωθούν και να κορυφωθούν στα μέσα Ιανουαρίου, «απαντούν» στις επικείμενες αυξήσεις των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ενώσεις και πρωτοβουλίες πολιτών της συμπρωτεύουσας.

Η αρχή των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας έγινε απόψε στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 100 πολίτες-μέλη των Επιτροπών «Ακρίβεια Stop» και των Πρωτοβουλιών κατοίκων Τούμπας, Δυτικών Συνοικιών και Ωραιοκάστρου. Στη συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι -αφού χωρίστηκαν σε δύο ομάδες- επιβιβάστηκαν «δωρεάν» σε ισάριθμα λεωφορεία του ΟΑΣΘ (Νο 10 και 14) και έφτασαν στις αφετηρίες των δρομολογίων αυτών (Χαριλάου και Τούμπα, αντίστοιχα). Εκεί, χωρίς να αποβιβαστούν επέστρεψαν και πάλι στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ, στο Ν.Σ. Σταθμό, όπου και διαλύθηκαν ειρηνικά.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ανάρτησαν τεράστια πανό από την αριστερή πλευρά των λεωφορείων, που έγραφαν: «ΟΑΣΘ: Η ληστεία του χειμώνα. Αυξήσεις έως 180%. Πάρτε πίσω το χαράτσι».

Οι διαμαρτυρόμενοι καλούσαν τους επιβάτες να μην πληρώσουν εισιτήριο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου