Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΔΙΝΟΥΝ

ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ  ΤΟΥΣ

 1500 ΜΑΤατζηδες
ΜΕ ΜΙΑ ΑΥΡΑ ΜΕ ΚΑΝΟΝΑΚΙ ΝΕΡΟΥ

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ
 ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΛΟΥ
ΠOY EINAI ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ







ΧΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντιμετωπίζοντας το λαό ως ταξικό αντίπαλό της, στέκεται εχθρικά απέναντί του, ενεργεί χωρίς καμιά συναίνεσή του και καταφεύγει σε κάθε μέσο για να πατάξει την αντίστασή του. Αφού νομιμοποίησε και εξουσιοδότησε άνευ όρων τους τοκογλύφους του ΔΝΤ, θέσπισε το μνημόνιο, περιέκοψε μισθούς και συντάξεις, έκανε διάφορα δώρα στους βιομηχάνους, χρηματοδότησε τις τράπεζες, έβγαλε ελαφρά τη καρδία εργαζομένους στην ανεργία και καταδίκασε τελείως τους εν δυνάμει νέους εργαζομένους περνώντας κατεπείγουσες διατάξεις εν κρυπτώ, κατέφυγε και στο έσχατο μέσο «δημοκρατικής» πρακτικής: τη βίαιη καταστολή. Με πρωτοφανείς απαγορεύσεις κυκλοφορίας οχημάτων και διαδηλωτών προσπαθεί να πείσει πως όλα γίνονται για το καλό μας και πως με πόνο ψυχής αναγκάζεται να λάβει τα μέτρα εκείνα που θα μας επαναφέρουν στην ευδαιμονία, σώζοντάς μας από τη χρεοκοπία, στην οποία εμείς οι ίδιοι (!) οδηγήσαμε τη χώρα με τις αλόγιστες σπατάλες μας!



Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση, παρόλη τη γενική κατακραυγή για την οικονομική και όχι μόνο πολιτική της, βιάστηκε να υλοποιήσει μια επίσης Κυβερνητική απόφαση του 2004, η οποία και τότε είχε προκαλέσει όχι μόνο την αντίδραση των πολιτών της περιοχής, αλλά και τη διαφωνία του πολιτικού κόσμου, να δημιουργήσει ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Ένα έργο που εκτός του ότι είναι πρόσκαιρο και αναποτελεσματικό (αφού το 2013 θα πρέπει να αντικατασταθεί με εγκαταστάσεις ΧΥΤΥ, καθώς αλλάζει ο κανονισμός διαχείρισης των σκουπιδιών), είναι και καταστροφικό για το περιβάλλον. Βρίσκεται σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον που καταστρέφεται ολοσχερώς όχι μόνο αισθητικά αλλά και πολιτιστικά, καθόσον είναι χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικός χώρος. Προς τι λοιπόν η βιασύνη για την υλοποίηση αυτού του έργου που, κι αν ακόμη προλάβει να ολοκληρωθεί, θα είναι εκ του περισσού, αφού θα βρίσκεται εκτός προδιαγραφών και εκ των πραγμάτων θα ακυρωθεί και θα χρειαστεί εκ νέου αντικατάσταση; Τι σκοπό εξυπηρετεί αν όχι μόνο τα συμφέροντα του εργολάβου;




Και επειδή βεβαίως οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να κατανοήσουν την αναγκαιότητα του έργου και δεν δίνουν τη συναίνεσή τους, η κυβέρνηση προσπαθεί με ακραίους τρόπους (προσφιλή της εξάλλου αυτά τα μέσα κατά το τελευταίο διάστημα) να κάμψει την αντίστασή τους. Η συνεχής παρουσία των ΜΑΤ συνοδευόμενη βεβαίως και από πλήρη απουσία των αρμόδιων υπουργών έχει διαμορφώσει τεταμένη και επικίνδυνη κατάσταση. Οι θηριωδίες των σωμάτων ασφαλείας απέναντι στους πολίτες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και έχουν προκαλέσει έκρυθμη κατάσταση. Στο νόμιμο δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτυρηθούν, η απάντηση είναι ο άγριος ξυλοδαρμός, οι συλλήψεις και οι βιαιότητες. Ο δήμαρχος προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα και παρόλο που βγήκε η απόφαση αναστολής, η διαδικασία συνεχίζεται. Οι πολίτες όμως είναι αποφασισμένοι και συνεχίζουν να αντιστέκονται.



Τασσόμαστε στο πλευρό τους και θεωρούμε πως αυτή η αντίσταση είναι το μόνο όπλο μας απέναντι στην αυθαιρεσία, στην εκμετάλλευση και στη βίαιη επιβολή των επιλογών της κυβέρνησης που θεωρεί πως δεν είναι απαραίτητη η συναίνεση των πολιτών για θέματα που αφορούν την εργασία, την ασφάλεια, την υγεία και τελικά την ίδια τους τη ζωή. Ως πολίτες αυτής της χώρας συνειδητοποιούμε πως ο μόνος τρόπος να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα είναι η αντίσταση και ο οργανωμένος αγώνας σε κάθε συλλογικό χώρο. Συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους της Κερατέας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους, όπως και στο πλευρό κάθε πολίτη που με διάφορες μορφές διεκδικήσεων, διαμαρτυρίες, πορείες, απεργίες, διαδηλώσεις προσπαθεί να διατηρήσει το δικαίωμά του στο αυτονόητο: να συμμετέχει σε αποφάσεις που αφορούν τον ίδιο!


ΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!



ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

http://paremvasipolitonvolou.blogspot.com/
 
εδω το blog των κατοίκων της ΚΕΡΑΤΕΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου