Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010


Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

   ΕΙΝΑΙ   ΚΑΙ  ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ



   Το  Σάββατο 11/12  η κατοχική κυβέρνηση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε τις  δυνάμεις των ΜΑΤ, που παρατάχθηκαν σαν στρατός κατοχής μαζί με τις μπουλντόζες  εκσκαφής  των μεγαλοεργολάβων, στο χώρο του Οβριοκάστρου της Κερατέας Αττικής.  Σκοπός τους η προστασία της εργολαβίας η οποία θα ξεκινούσε τις εργασίες  κατασκευής Χ.Υ.Τ.Α. στην περιοχή. Σύμφωνα με τους κατοίκους ο χώρος δεν έχει απαλλοτριωθεί, ενώ είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός και ιστορικός τόπος. Παρόλα αυτά το Υπουργείο Δημοσίων Έργων και "Περιβάλλοντος"  επιταχύνει τις διαδικασίες δημιουργίας ενός ακόμη τεράστιου "πράσινου" (παράνομου) σκουπιδότοπου για να μην χάσει τις χρονικές ρήτρες των ευρωπαϊκών του συμβάσεων για την απόθεση και διαχείριση των σκουπιδιών, παρόλο που σε 3 χρόνια είναι υποχρεωμένοι να σταματήσουν τη λειτουργία του.
Ακολούθησαν μαζικές συγκρούσεις μεταξύ των κατασταλτικών-δολοφονικών δυνάμεων του κράτους και των κατοίκων της Κερατέας καθώς και πολλών αλληλέγγυων πολιτών που μεταβήκανε στην περιοχή προς στήριξη και συμμετοχή στον αγώνα τους.
 Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά  αύρα (ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού), πλαστικές σφαίρες, εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και φωτοβολίδων κρότου λάμψης όπως επίσης και παρακολούθηση μέσω θερμικής κάμερας. Τα ΜΑΤ συνεχίζουν να παραμένουν στο χώρο παρά την αντίθετη δικαστική απόφαση  που δικαιώνει τους κατοίκους. Στη διάρκεια αυτού του αγώνα, 17 κάτοικοι  συνελήφθησαν  ενώ η  δικαιοσύνη δεν δίστασε να απαγγείλει κακουργηματικής φύσεως κατηγορίες ακόμα και σε  ανήλικο 16 ετών. Οι κάτοικοι  της Κερατέας αγωνίζονται  πάνω από μία βδομάδα  με σθένος, με αυταπάρνηση, απέναντι στην αυθαιρεσία της Πολιτείας, τα χημικά των ΜΑΤ, και απέναντι στις αντίξοες καιρικές συνθήκες.  
 Είναι φανερό ότι η κυβερνητική εξουσία παίζει όλα της τα χαρτιά για την κατάργηση και την καταστρατήγηση όλων των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων και προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να πατάξει δια παντός την  αντίσταση του λαού, όπου και όπως, εκδηλώνεται.
Δεν μας φοβίζουν, δεν θα μας νικήσουν!
Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας!
Αθώωση όλων των συλληφθέντων !

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου