Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ


Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Ιουλίου 2009 παρέχοντας κατ΄ αρχήν μόνο επιτήρηση και ναυαγοσωστική κάλυψη στο κοινό από συμβασιούχους γυμναστές.
Από την 1η Νοεμβρίου 2009 η λειτουργία του εμπλουτίστηκε με επιπλέον δραστηριότητες (τμήματα εκμάθησης, υδρογυμναστικής, χρήση της πισίνα από άτομα με κινητικές παθήσεις, διοργάνωση διαδημοτικών αγώνων) αυξάνοντας και το ωράριο λειτουργίας του από τις 7:30 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ.
Η όλη λειτουργία και η παροχή των υπηρεσιών του προς τα κοινό της Θεσσαλονίκης, το οποίο ξεπερνούσε τα 3000 άτομα, στηριζόταν κυρίως σε εξειδικευμένο προσωπικό (γυμναστές με ειδικότητα κολύμβησης και πτυχία ναυαγοσωστικής, νοσοκόμες) .
Τον Οκτώβριο 2010 έληξε η ετήσια σύμβαση των γυμναστών και νοσοκόμων, οι οποίοι απασχολούταν στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης .
Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι να μην είναι πλέον επαρκώς δυνατή και ασφαλής η λειτουργία του κολυμβητηρίου όσον αφορά το σύνολο των δραστηριοτήτων οι οποίες γινόταν σε αυτό και να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας του κατά 5 ώρες ( Από 8 π.μ. ως τις 5 το απόγευμα ).
Οι συμβασιούχοι του κολυμβητηρίου ζητούν την παράταση των συμβάσεων τους για τρεις μήνες, έως την έκδοση απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων, λαμβανομένου υπόψη ότι οι προαναφερόμενες θέσεις γυμναστών έχουν εγκριθεί ήδη από το Α.Σ.Ε.Π. και τη διυπουργική επιτροπή. Σε αντίθετη περίπτωση διακυβεύεται και η συνολική λειτουργία του κολυμβητηρίου.
Σε μία πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη όπου η έλλειψη αθλητικών χώρων είναι εμφανέστατη, ο περιορισμός των αθλητικών υποδομών και χώρων οι οποίοι δημιουργήθηκαν από χρήματα των δημοτών είναι απόλυτα καταδικαστέος.
Για αυτούς τους λόγους η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ συμπαραστέκεται στο αίτημα και τον αγώνα των συμβασιούχων και καταδικάζει κάθε σκέψη για περικοπή αυτών των θέσεων, η οποία και θα ακυρώσει στην πράξη την λειτουργία του Κολυμβητηρίου .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου