Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΤΗΣ ...FIFA !



Άστεγοι στο όνομα του παγκόσμιου κυπέλου της FIFA

Πρόσφυγες στη χώρα της FIFA. Εκδιώχθηκαν με τη βια των όπλων από τα σπίτια τους, κυνηγιούνται και τρομοκρατούνται στους δρόμους!

Αυτό το κείμενο έχει γραφτεί από ανθρώπους στο Ρίο ντε Τζανέιρο που αγωνίζονται για τους φτωχούς εργαζόμενους που τρομοκρατούνται από την πολιτεία της Βραζιλίας στο όνομα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA. Είναι μάρτυρες αυτής της επίθεσης και βοηθούν να ακουστούν οι φωνές του λαού, ο οποίος αντιμετωπίζεται από τα τανκς και τα όπλα. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

"Κατευνάζοντας" το Ρίο ντε Τζανέιρο και  ο διωγμός των κατοίκων των φαβέλα

"Μια πομπή από τα παιδιά, με τους γονείς τους, που μεταφέρουν τα απομεινάρια των εγκαταλελειμμένων σπιτιών τους, στρώματα, κουβέρτες και σακούλες σε μια νυχτερινή οδύσσεια μέσα από το κέντρο της πόλης του Ρίο, όπως οι πρόσφυγες που διασχίζουν τα σύνορα, οδεύουν προς το καταφύγιο στον καθεδρικό ναό της πόλης που θα φιλοξενήσει  το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Χιλιάδες εκδιώχθηκαν από το μεγάλο εγκαταλελειμμένο κτίριο Telerj στο Engenho Novo.  Από έξι διαφορετικές φαβέλες της περιοχής, ζήτησαν ένα χώρο να ζήσουν σε αυτή την πόλη, όπου οι τιμές έχουν εκτοξευθεί  στο διάστημα μιας εβδομάδας επένδυσε όλους τους πόρους τους για να χτίσουν ξύλινες καλύβες. Τα στρατεύματα "σοκ" της κρατικής στρατιωτικής αστυνομίας της πολιτείας του Ρίο, που κατέστειλαν βίαια όλες τις πολιτικές διαμαρτυρίες από τον Ιούνιο του 2013, εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον οικογενειών με πολλά μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένους.  Έριξαν βόμβες από χαμηλές πτήσεις αεροσκαφών, έκαψαν τις καλύβες με φλογοβόλα και ψέκασαν με τόνους χημικών ουσιών ενήλικες και παιδιά. Τέσσερα παιδιά αναφέρθηκαν ως νεκρά, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να επαληθευτεί.


Η ελπίδα πεθαίνει όταν πεθάνει η θέληση για αγώνα
Η πολιτειακή UPP ( Αστυνομικές Μονάδες  Καταστολής) που έχουν εγκατασταθεί σε φαβέλες της  South Zone εφαρμόζουν το πρόγραμμα σταδιακής έξωσης, στο πλαίσιο της διαδικασίας της εκκαθάρισης.
 Άλλες περιοχές έχουν ισοπεδωθεί για να δημιουργήσουν χώρους στάθμευσης ή νέους αυτοκινητόδρομους που εξυπηρετούν το γήπεδο. Πολλοί που διώχθηκαν από το κτίριο Telerj εκδιώχθηκαν αρχικά από άλλες περιοχές. Περίπου 300 από τους εκδιωχθέντες, οι μισοί από αυτούς παιδιά, στρατοπέδευσαν μπροστά από το Δημαρχείο.

 Η λύση της πόλης ήταν για άλλη μια φορά τα κλομπ και η επιθετικότητα της Δημοτικής Φρουράς και της Στρατιωτικής Αστυνομίας. 
Οι πρόσφυγες έβαλαν σε δοκιμασία τις χριστιανικές δοξασίες των καθολικών. Όλες οι γιορτές του Πάσχα κυρώθηκαν λόγω "κινδύνων για την ασφάλεια", συμπεριλαμβανομένου του πρωινού του Σαββατοκύριακου για τους άστεγους, με τους οποίους οι πρόσφυγες μοιράζονται τα κοινά γεύματα που προφέρονται δωρεάν από τους ακτιβιστές»
Στο βίντεο που ακολουθεί, με αγγλικούς υπότιτλους, δείτε την οργή μιας γυναίκας που συμμετέχει στη κατάληψη του δημαρχείου του Ρίο αφού εκδιώχτηκε από το σπίτι της.
https://www.youtube.com/watch?v=BXVQSlrRLdM

Το κείμενο το πήραμε από το
 revolution-news.com,




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου