Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

‘’Το συμφωνητικό της πωληθείσης Ελλάδος’’

Αυτός είναι ο τίτλος της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε το 1825 ο Μαυροκορδάτος με εγγλέζους τραπεζίτες. Όπως δείχνει ο τίτλος οι όροι της σύμβασης ήταν επαχθείς , πλην όμως ο σκοπός του δανείου ήταν επείγον και ιερός. Έπρεπε να σωθεί η ελληνική επανάσταση από την  επέλαση του Ιμπραήμ.
185 χρόνια μετά , οι ‘’πατριώτες’’ της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν τη χώρα με δάνεια για τα οποία αρνούνται τώρα τον λογιστικό έλεγχο. Δε γνωρίζουμε πόσα δάνεια πήραν, πότε τα πήραν και που σπαταλήθηκαν τα χρήματα. Έναντι αυτών των ‘’ αγνώστων δανείων ’’ προχώρησαν σε νέα δάνεια μέσω του ΔΝΤ και ΕΕ , υπογράφοντας δυο δανειακές συμβάσεις και συνοδευτικά μνημόνια.
Στη ιστορία της ανθρωπότητας δεν βρέθηκαν δανειακές συμβάσεις με τέτοιους προδοτικούς όρους για την δανειζόμενη χώρα , όπως αυτούς που αποδέχτηκαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιους από αυτούς τους όρους.

ü  Όρος πρώτης δανειακής σύμβασης : …Η Ελλάδα παραιτείται αμετακλήτως και άνευ όρων της ασυλίας έναντι των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει ή δύναται να αποκτήσει…

ü  Όρος πρώτης δανειακής σύμβασης: …Η Ελλάδα δανείζεται αποκλειστικά και μόνο από τους μηχανισμούς του ΔΝΤ και ΕΕ . Απαγορεύεται ο δανεισμός από άλλη χώρα η άλλο πιστωτικό οργανισμό…

ü  Όρος πρώτης δανειακής σύμβασης: … Η παρούσα σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο και κάθε εναντίωση της θα εξετάζεται από τα δικαστήρια του Δουκάτου του Λουξεμβούργου…

ü  Όρος δεύτερης  δανειακής σύμβασης : …  Το Ελληνικό δημόσιο και η τράπεζα της Ελλάδος δεν δύνανται ούτε για λόγους εθνικού συμφέροντος , ούτε άλλο λόγο , να ασκήσει έφεση έναντι άσκησης αγωγής  , δικαστικής απόφασης ή κατάσχεσης σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων …

ü  Όρος δεύτερης δανειακής σύμβασης : …  Για την δημοσιονομική προσαρμογή , πλην των άλλων , απαιτείται να προσαρμοστούν οι μισθοί και συντάξεις , στο μέσο όρο των αντίστοιχων των χωρών Βουλγαρίας – Ρουμανίας.

ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
Επί πλέον όρους πρόσθεσαν οι ντόπιοι προστάτες-συνεργάτες των δανειστών . Χωρίς να το απαιτεί καμία σύμβαση της τρόικα , ο Ε. Βενιζέλος ως πειθαρχημένο ‘’ παιδί ‘’ της Μέρκελ , ως υπουργός οικονομικών , ψήφισε νόμο και δημιούργησε ειδικό λογαριασμό στην ΤτΕ. Σύμφωνα με τον νόμο , στο λογαριασμό θα κατατίθενται τα χρήματα του δεύτερου δανείου ( 130 δις ) καθώς και τα έσοδα του κράτους από φόρους και αποκρατικοποιήσεις. Όπως , σαφώς ορίζει ο νόμος , από τα χρήματα του λογαριασμού θα πληρώνονται κατά προτεραιότητα οι δανειστές.
Το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας για να σωθεί κάνει το παν για να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Το ίδιο επιδιώκει τώρα και η ‘’ τρόικα εσωτερικού ‘’. Δια του πρωθυπουργού Σαμαρά διαβεβαιώνουν εγγράφως την πίστη τους στην πλήρη εφαρμογή των όρων δανειακών συμβάσεων και μνημονίων. Αυτό σημαίνει , από την μια , νέα φοροκαταιγίδα στις πλάτες του λαού και από την άλλη , ξεπούλημα δημοσίων οργανισμών στρατηγικού χαρακτήρα στα εγχώρια και ξένα κοράκια.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ  ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου